Dit hebben we gevonden voor 'Hoe we verkoopkosten en andere kosten in rekening brengen'

Hoe we verkoopkosten en andere kosten in rekening brengen

Als verkoper worden je verkoopkosten en andere kosten automatisch afgetrokken van de opbrengst van je verkopen. De rest van het bedrag maken we rechtstreeks over naar je bankrekening.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, dienen ons artikel te lezen over hoe kosten en verkoopkosten in rekening worden gebracht.

Aangezien we de verkoopkosten en andere kosten aftrekken van de opbrengst van je verkopen, kan het uitbetalingsbedrag afwijken van het bedrag dat je koper heeft betaald. Uitbetalingen maken we dagelijks of wekelijks over naar je bankrekening, afhankelijk van de voorkeur die je hebt geselecteerd.

Soorten verkoopkosten en andere kosten

Verkoopkosten en overige kosten kunnen onder andere het volgende omvatten:

  • eBay-kosten, waaronder plaatsingskosten, kosten voor extra aanbiedingsopties, verkoopcommissie, internationale kosten en advertentiekosten
  • Verzendlabels
  • Winkelabonnementen
  • Terugbetalingen voor Geld-terug-garantie van eBay
  • Terugbetalingen voor betalingsgeschillen

Volg de onderstaande links voor specifieke kostenbedragen en voor meer informatie over kosten:

Hoe en wanneer we kosten in rekening brengen

Verkoopkosten en andere kosten worden automatisch afgetrokken van je beschikbare tegoed en het tegoed dat we nog moeten verwerken. Deze kosten brengen we op verschillende tijden in rekening, afhankelijk van het soort kosten.

Verkoopkosten of soort kostenWanneer we de kosten in rekening brengenWaar we de kosten in rekening brengenVoorbeeld van verkoopkosten of andere kosten
AanbiedingskostenOp het moment van aanbiedingBeschikbaar tegoed en tegoed dat wordt verwerktPlaatsingskosten, kosten voor extra aanbiedingsopties
TransactiekostenOp het moment van verkoopBetaling door koperVerkoopcommissie, internationale kosten
Maandelijkse kostenAan het einde van de maandBeschikbaar tegoed en tegoed dat wordt verwerktAbonnementskosten voor winkel
Verkoopkosten en andere kostenOp het moment dat ze worden gemaaktBeschikbaar tegoed en tegoed dat wordt verwerktVerzendlabels, advertentiekosten, terugbetalingen aan kopers

Als je kosten hoger zijn dan je beschikbare tegoed en het tegoed dat we nog moeten verwerken, proberen we de kosten af te schrijven via je betalingsmethode in ons bestand. Meer weten over het instellen en wijzigen van je betalingsmethode voor verkoopkosten en andere kosten?

Als je betaling per cheque, postwissel of contant geld accepteert, worden de kosten bij het afrekenen in rekening gebracht op het beschikbare saldo of op de betaalwijze die bij de betaling is opgegeven.

Waar je verkoopkosten en andere kosten kunt bekijken

Je kunt in de Verkopershub of Mijn eBay een specificatie bekijken van alle verkoopkosten en andere kosten die we voor elke bestelling in rekening brengen. Dat doe je als volgt:

  1. Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub of naar Betalingen in Mijn eBay.
  2. Selecteer Alle transacties.
  3. Ga naar de bestelling die je wilt bekijken en selecteer Bekijken.
  4. Zie het gedeelte Details van kosten.

Het gedeelte Details van kosten bevat het totale bedrag van je bestelling, de verkoopcommissie en eventuele andere transactiekosten die op het moment van verkoop verschuldigd zijn. Speciale aanbiedingen voor verkoopcommissie of kortingen worden ook weergegeven. Als je al je kosten in één rapport wilt bekijken, lees dan het artikel Je verkooptransacties op eBay afstemmen.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.