Dit hebben we gevonden voor 'Je betalingsmethode kiezen voor verkoopkosten voor Betaaldiensten'

Je betalingsmethode kiezen voor verkoopkosten voor Betaaldiensten

Wanneer eBay je betalingen beheert, moet je een geldige betalingsmethode instellen om je verkoopkosten te dekken als de opbrengst van je verkopen onvoldoende is. Een geldige betalingsmethode kan een creditcard, een bankpas of een gekoppelde bankrekening voor uitbetaling zijn.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Choosing your payment method for selling costs for managed payments (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Wanneer eBay je betalingen beheert, trekken we eBay-kosten en andere verkoopkosten af van je nog uit te betalen bedragen. Als die bedragen niet voldoende zijn om de kosten te dekken, brengen we binnen 14 dagen een bedrag in rekening via je geregistreerde betalingsmethode. We kunnen de verschuldigde bedragen optellen tot één afschrijving.

Als je geen geldige betalingsmethode voor verkoopkosten hebt geselecteerd of als je betaling mislukt, kunnen we een andere geregistreerde betalingsmethode proberen voor het bedrag dat je eBay verschuldigd bent. Als je geen geldige betalingsmethode voor verkoopkosten hebt ingesteld, kan dat bovendien gevolgen hebben voor je verkoopactiviteiten. Lees waarom het belangrijk is een geldige betalingsmethode in te stellen.

Tip
Je kunt een favoriete betalingsmethode instellen, zodat verkoopkosten via die methode in rekening worden gebracht.

Je betalingsmethode voor verkoopkosten toevoegen of bijwerken

Je kunt een betalingsmethode toevoegen of bijwerken om je verkoopkosten te betalen en deze als je favoriete methode in te stellen.

Je kunt een creditcard, een bankpas (behalve een prepaidkaart) of je gekoppelde bankrekening voor uitbetaling gebruiken.

Een nieuwe betalingsmethode toevoegen

Voeg als volgt een nieuwe betalingsmethode voor verkoopkosten toe:

 1. Ga naar Betalingen (opent in een nieuw venster of op een nieuw tabblad) in Mijn eBay.
 2. Selecteer Betalingsoptie toevoegen.
 3. Selecteer onder Selecteer een betalingsoptieCreditcard of Bankrekening.
 4. Selecteer Doorgaan.
  • Voer bij een creditcard je creditcardgegevens in en selecteer Doorgaan
  • Bij een bankrekening wordt je gevraagd je bankrekening te koppelen, in te loggen of je bankgegevens in te voeren, je bankgegevens te bevestigen en Doorgaan te selecteren
 5. Selecteer achtereenvolgens Wordt geprefereerd voor verkoopkosten en Toevoegen.
  • Sla deze stap over als je niet wilt dat dit je favoriete betalingsmethode wordt.
Een bestaande betalingsmethode selecteren

Selecteer als volgt een bestaande betalingsmethode als favoriete betalingsmethode voor verkoopkosten:

 1. Ga naar Betalingen (opent in een nieuw venster of op een nieuw tabblad) in Mijn eBay.
 2. Ga naar Betalingsopties en selecteer onder de gewenste betalingsmethode de optie Beheren.
 3. Selecteer Wordt geprefereerd voor verkoopkosten.
 4. Selecteer Gereed

Als een geregistreerde betalingsmethode niet de optie Beheren heeft, kan dat zijn omdat de betalingsmethode niet als favoriete betalingsmethode in aanmerking komt of verlopen is.

Waarom je een geldige betalingsmethode nodig hebt

Als je geen favoriete betalingsmethode hebt gekozen, moeten we toch een geldige betalingsmethode registreren om je verkoopkosten te dekken als je verkoopopbrengst onvoldoende is.

Het volgende probleem kan optreden als je betalingsmethode niet goed is ingesteld of mislukt:

 • Als je betalingsmethode voor verkoopkosten wordt afgewezen of als je geen betalingsmethode hebt ingesteld, kunnen we je account schorsen of blokkeren totdat het openstaande bedrag volledig is betaald.
 • Als je geen betalingsmethode voor verkoopkosten hebt geselecteerd of als de betaling mislukt, kunnen we een andere geregistreerde betalingsmethode proberen voor het bedrag dat je eBay verschuldigd bent.
 • Als we je betalingsmethode om welke reden dan ook moeten verwijderen en we geen andere geregistreerde betalingsmethode voor verkoopkosten hebben, moet je een nieuwe betalingsmethode toevoegen.

Verkoopkosten

Wanneer eBay je betalingen beheert, schrijven we de meeste verkoopkosten af voordat we je uitbetaling starten. Als je uit te betalen bedrag onvoldoende is voor je verkoopkosten, brengen we het verschuldigde bedrag in rekening via je geregistreerde betalingsmethode.

Verkoopkosten omvatten ook andere kosten, zoals:

 • eBay-kosten, waaronder plaatsingskosten, verkoopcommissie, internationale kosten en advertentiekosten
 • Terugbetalingen
 • Winkelabonnementen
 • Terugbetalingen voor Geld-terug-garantie van eBay
 • Terugbetalingen voor betalingsgeschillen

Vond je deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor je feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.