Dit hebben we gevonden voor 'Je verkooptransacties op eBay afstemmen voor Betaaldiensten'

Je verkooptransacties op eBay afstemmen

Het is belangrijk dat je tijdens het beheer van je bedrijf toegang hebt tot alle informatie over je verkopen en transacties. eBay biedt een gedetailleerde, complete specificatie van al je verkoopactiviteiten, dus je kunt ervoor zorgen dat je interne administratie correct en up-to-date is.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Reconciling your eBay sales transactions for managed payments (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Je kunt in de Verkopershub rapporten, overzichten en facturen van je bestellingen, kosten en uitbetalingen downloaden en deze vervolgens afstemmen met je eigen administratie, zodat alles overeenkomt.

Rapporten, overzichten en facturen downloaden

Alle documenten kunnen worden gedownload in de Verkopershub, maar je kunt je financiële overzicht en je factuur ook downloaden vanuit Mijn eBay.

De meeste bestanden hebben de CSV-indeling, die je kunt openen met spreadsheetsoftware zoals Microsoft Excel of Google Sheets. Je financiële overzicht heeft echter de PDF-indeling en je factuur heeft zowel de PDF- als de CSV-indeling.

Je kunt deze documenten gebruiken om je eigen administratie af te stemmen met de gegevens van eBay. We raden je aan een financieel adviseur te raadplegen voor de financiële afstemming van deze gegevens. Hieronder zie je de documenten die je in de Verkopershub kunt vinden, met instructies voor het downloaden van elk document.

Transactierapport

Je transactierapport bevat een gedetailleerde specificatie van al je accountactiviteiten voor een bepaald datumbereik. Hieronder vind je details van je transacties, inclusief transactiedatum, bestelnummer, naam van de koper, uitbetalingsdatum, kosten en andere informatie. Je wordt per e-mail geïnformeerd wanneer je rapport beschikbaar is. Zo download je het transactierapport:

 1. Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub.
 2. Selecteer in het menu links Melden.
 3. Selecteer het tabblad Rapporten.
 4. Selecteer Transactierapport in het keuzemenu.
 5. Selecteer het type rapport (bestellingen, terugbetalingen of beide) en selecteer de begin- en de einddatum.
 6. Selecteer Rapport maken.

Houd er rekening mee dat de tijden in je transactierapport mogelijk niet overeenkomen met de transactietijden in je administratie, vanwege verschillen in internationale tijdzones. Dit kan leiden tot verschillen tussen je transactierapport en andere rapporten. Hieronder vind je enkele gegevens die je in je transactierapport kunt aantreffen. Ze kunnen afzonderlijk of gecombineerd helpen met afstemming van je administratie:

 • Objectnummer: het unieke nummer van het object
 • Uitbetalingsnummer: het unieke nummer van de uitbetaling
 • Referentienummer: het unieke nummer van de transactie
 • Transactie-ID: de unieke ID die gegevens combineert over een koper, object en objectprijs
 • Nettobedrag: het nettobedrag dat je ontvangt voor de transactie
 • Uitbetalingsmethode: de gekoppelde betaalrekening voor de uitbetaling
 • Status: de status van de transactie
 • Reden van blokkering: aanvullende informatie over de blokkeringsstatus van een transactie
 • Verkoopcommissie: kosten berekend als een variabel percentage van het totale bedrag van elke verkoop, plus een vast bedrag voor elke verkoop. Deze kosten worden van je saldo afgetrokken voordat je de uitbetaling ontvangt.

Tip
Als geld van je is geblokkeerd, vind je de gegevens in je transactierapport.

Uitbetalingsrapport

Je uitbetalingsrapport bevat een overzicht van je uitbetalingen voor een specifiek datumbereik. Zo download je het uitbetalingsrapport:

 1. Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub.
 2. Selecteer in het menu links Melden.
 3. Selecteer het tabblad Rapporten.
 4. Selecteer Uitbetalingsrapport in het keuzemenu.
 5. Selecteer de begin- en de einddatum.
 6. Selecteer Rapport maken naast het rapport dat je wilt downloaden.

De rapporten die je aanvraagt, worden 90 dagen bewaard. Daarna moet je ze opnieuw aanvragen met behulp van bovenstaande instructies.

Tip
De uitbetalingsdatums komen waarschijnlijk niet precies overeen met de datums op je bankafschrift als gevolg van de verwerkingstijd van eBay en van je bank.

Financieel overzicht

Je financiële overzicht bevat een samenvatting van je maandelijkse accountactiviteiten. Je ontvangt elke maand een e-mail om je te laten weten dat je financiële overzicht kan worden gedownload. Je financiële overzicht bevat een samenvatting van je verkoopactiviteiten en een gedetailleerde weergave van je transacties, inclusief informatie over claims, terugbetalingen, betalingsgeschillen, uitbetalingen en meer voor die maand.

Je kunt je financiële overzicht als volgt downloaden in de Verkopershub of Mijn eBay:

 1. Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub of Betalingen in Mijn eBay.
 2. Selecteer Rapporten.
 3. Selecteer Afschriften.
 4. Selecteer Downloaden naast het overzicht dat je wilt downloaden.
 5. Selecteer Overzicht of Volledig afschrift.

Maandelijkse overzichten zijn 10 jaar beschikbaar om te worden gedownload. Het overzicht is geen factuur en vervangt geen bestaande rapporten.

Factuur

Je factuur wordt opgesteld voor verleende diensten en bevat alle van toepassing zijnde verkoopkosten en andere kosten. Elke maand ontvang je een e-mail om je te laten weten dat je factuur beschikbaar is om te downloaden. Op je factuur staan de van toepassing zijnde belastingen op vergoedingen en andere kosten die al van je Beschikbare, Verwerkte en Geblokkeerde bedragen zijn afgetrokken. Als je op meerdere eBay-sites verkoopt, zie je de kosten en belastingen gegroepeerd per valuta.

Toptip
Je kunt rapporten, overzichten en facturen downloaden in Verkopershub om je eigen gegevens aan te sluiten op die van eBay. We raden je aan je financieel adviseur te raadplegen voor de financiële afstemming van deze gegevens.

Vond je deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor je feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.