Dit hebben we gevonden voor 'Betaald worden voor objecten die je hebt verkocht'

Betaald worden voor objecten die je hebt verkocht

Je kunt makkelijk betalingen ontvangen voor objecten die je op eBay hebt verkocht. Kopers kunnen uit veel betalingsmethoden kiezen en je ontvangt uitbetalingen rechtstreeks op je bankrekening. Je kunt al je uitbetalingen volgen op het tabblad Betalingen in de Verkopershub of in het gedeelte Betalingen in Mijn eBay.

Belangrijk
De informatie op deze pagina geldt alleen voor klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten buiten de Europese Unie kunnen het artikel lezen over hoe uitbetalingen werken.

Als je voor het eerst verkoopt op eBay, kun je lezen hoe je je bankrekeninggegevens bijwerkt.

Hoe je de betaling ontvangt

Als eBay-verkoper ontvang je uitbetalingen op je gekoppelde bankrekening.

Zodra de bestelling van de koper is bevestigd, kun je het object verzenden. De verkoopkosten en andere kosten worden automatisch afgeschreven en je verkoopopbrengsten worden weergegeven als Betaling wordt verwerkt.

Het duurt meestal 1 dag vanaf de bevestiging van de betaling van de koper voordat de verkoopopbrengsten worden weergegeven als Beschikbaar voor uitbetaling, tenzij de transactie is geblokkeerd. In dat geval kan het langer duren.

Als je uitbetalingen dagelijks zijn gepland, duurt het meestal twee dagen vanaf de bevestiging van de betaling van de koper voordat je uitbetaling wordt gestart. Als je uitbetalingen wekelijks zijn gepland, starten we uitbetalingen op dinsdag voor je verkopen van maandag tot en met zondag in de voorgaande week. Als je uitbetalingen elke twee weken zijn gepland, starten we ze om de dinsdag. Als ze maandelijks zijn gepland, starten we ze op de eerste dinsdag van elke maand. Je uitbetalingen worden weergegeven als Bedrag is overgemaakt en het duurt meestal een of twee werkdagen voordat het geld op je bankrekening staat en beschikbaar is.

 • Dit is ongeveer even lang als het bij een creditcardmaatschappij duurt om je maandelijkse betaling te verwerken en is afhankelijk van de procedures bij je financiële instelling
 • Nadat de uitbetaling is gestart, beschikt eBay niet meer over het geld. eBay verdient geen rente op geld van verkopers

Tip
Je kunt de status van je betalingen bekijken in de Verkopershub. Lees ons artikel over het tabblad Betalingen in de Verkopershub voor meer informatie over de status van uitbetalingen.

Uitbetalingen tijdens feestdagen

Je uitbetalingen kunnen door sommige feestdagen vertraging oplopen. Als je uitbetaling dagelijks is gepland, kan deze maximaal een dag vertraging oplopen door een feestdag. Als de bestelling van de koper bijvoorbeeld op zondag wordt bevestigd en de feestdag op maandag valt, starten we de uitbetaling op woensdag (drie dagen later).

Als je uitbetaling wekelijks is gepland, kan deze maximaal acht dagen vertraging oplopen door een feestdag. Als je uitbetalingen elke twee weken zijn gepland, kunnen ze door feestdagen maximaal 10 dagen worden vertraagd. Als je uitbetalingen maandelijks zijn gepland, kunnen ze maximaal 20 dagen vertraging oplopen. Als de bestelling van de koper bijvoorbeeld op vrijdag wordt bevestigd en de feestdag op maandag valt, starten we de uitbetaling op de dinsdag van de volgende week (acht dagen later).

Tip
Je moet een specifieke bankrekening toevoegen waarop je betalingen wilt ontvangen. Je kunt geen PayPal gebruiken als betalingsmethode.

Hoe je je uitbetalingsschema wijzigt

Uitbetalingen worden standaard dagelijks gestart, maar je kunt dat ook wijzigen naar elke week, elke twee weken of elke maand.

 • Dagelijkse uitbetalingen worden van maandag tot en met zondag gestart en omvatten bedragen die in de afgelopen 24 uur beschikbaar voor uitbetaling zijn
 • Wekelijkse uitbetalingen worden op dinsdag gestart en omvatten bedragen die in de afgelopen week van maandag tot en met zondag beschikbaar voor uitbetaling zijn
 • Tweewekelijkse uitbetalingen worden om de dinsdag gestart en omvatten bedragen van de afgelopen twee weken die op maandag beschikbaar waren voor uitbetaling
 • Maandelijkse uitbetalingen worden op de eerste dinsdag van elke maand gestart en omvatten bedragen van de afgelopen maand die op maandag beschikbaar waren voor uitbetaling

Je kunt je uitbetalingsschema als volgt wijzigen in de Verkopershub:

 1. Ga naar het tabblad Betalingen in de Verkopershub.
 2. Selecteer Uitbetalingsinstellingen.
 3. Wijzig de frequentie van je uitbetalingen indien nodig van dagelijks naar elke week, elke twee weken of elke maand.

Je kunt je uitbetalingsschema ook wijzigen in Betalingen in Mijn eBay.

Tip
Als de koper betaalt in een valuta die afwijkt van je uitbetalingsvaluta, wordt de betaling omgerekend in je uitbetalingsvaluta. De wisselkoers wordt vastgelegd op het moment van de verkoop en wordt opgenomen in de bestelgegevens. Deze wisselkoers wordt gebruikt in het geval van een terugbetaling.

Uitbetalingen volgen

Je kunt makkelijk je uitbetalingen volgen. Via een e-mail laten we je weten dat we een uitbetaling hebben gestart. Ook heeft elke uitbetaling een uniek Uitbetalingsnummer, zodat je betalingen makkelijk kunt bijhouden.

We verstrekken ook een bankreferentienummer voor elke uitbetaling, dus je kunt je uitbetalingen zo nodig bij je bank volgen. Je vindt het bankreferentienummer in de uitbetalingsgegevens in de Verkopershub.

Statussen van uitbetalingen

Hier volgt een uitleg van elke uitbetalingsstatus:

 • Gemaakt: eBay heeft een uitbetalingsnummer gemaakt en het uitbetalingsproces wordt gestart
 • Bezig met verwerken: eBay heeft de uitbetaling gestart en het bedrag naar je bank overgemaakt
 • Bedrag is overgemaakt: de uitbetaling is voltooid eBay heeft de uitbetaling overgemaakt en het kan een of twee werkdagen duren voordat het bedrag op je bankrekening staat
 • Geretourneerd: eBay heeft de uitbetaling gestart, maar er is een probleem opgetreden bij je bank of bij eBay
 • Geblokkeerd: je uitbetalingsmethode is mogelijk ongeldig of is geblokkeerd door eBay
 • Geannuleerd: je uitbetaling is mislukt. Het saldo is weer opgeteld bij je Beschikbare bedrag

Wat je moet doen als uitbetalingen mislukken

Als je uitbetalingen worden weergegeven als Mislukt of Geblokkeerd, kloppen je bankgegevens mogelijk niet of moet je extra gegevens bevestigen voordat we uitbetalingen naar je rekening kunnen starten. Meer informatie vind je in ons artikel over inschrijven als verkoper.

 

Tip
Hoe snel je na een verkoop de betaling ontvangt, hangt af van wanneer de koper de bestelling voltooit. Als eBay je uitbetaling heeft gestart, duurt het meestal een of twee dagen voordat het geld op je bankrekening staat.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.