Dit hebben we gevonden voor 'Het tabblad Betalingen in de Verkopershub gebruiken'

Het tabblad Betalingen in de Verkopershub gebruiken

Met het tabblad Betalingen in de Verkopershub kun je alle betalingen bijhouden die je uit eBay-transacties ontvangt.

Belangrijk
De informatie op deze pagina geldt alleen voor klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen het artikel Het tabblad Betalingen in de Verkopershub gebruiken lezen.

Vanaf het tabblad Betalingen in Verkopershub kun je geld dat je op eBay verdient, volgen vanaf het moment dat de bestelling van de koper is bevestigd tot het moment dat eBay de uitbetaling start. In het gedeelte Overzicht vind je een overzicht van je betalingsgegevens. De gedeelten Alle transacties, Uitbetalingen en Rapporten bevatten gedetailleerdere informatie.

Informatie in het gedeelte Overzicht

In het gedeelte Overzicht onder Betalingen vind je een overzicht van je uitbetalingsgegevens, inclusief beschikbare bedragen, geblokkeerde bedragen en bedragen die worden verwerkt, recente transacties en uitbetalingsinstellingen.

Vanuit het gedeelte Overzicht kun je het volgende doen:

 • Je saldo controleren: bekijk de status van je beschikbare, geblokkeerde en onverwerkte bedragen, waaronder het bedrag van je laatste uitbetaling en de geplande start van je volgende uitbetaling.
 • Wijzigen waar of wanneer je betaald krijgt: wijzig de bankrekening waarop je uitbetalingen ontvangt of schakel tussen dagelijkse, wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse uitbetalingen.
 • Je transacties volgen: bekijk de recente activiteit in uw account, zoals informatie over verkopen en uitbetalingen.

Tip
Als je je bankgegevens moet bijwerken voor je uitbetalingen, moeten we je nieuwe rekening verifiëren, zodat je uitbetalingen kunt blijven ontvangen. Zie het artikel over het bijwerken van je bankgegevens voor meer informatie.

Informatie in het gedeelte Alle transacties

Het gedeelte Alle transacties bevat alle transacties met betrekking tot betalingen, inclusief informatie over verkopen, terugbetalingen, claims, geschillen, blokkeringen, verzendlabels, overschrijvingen (geld dat wordt overgemaakt aan of vanuit je betalingsmethode in ons bestand) en uitbetalingen.

Je kunt je transacties filteren op status, op datums of door te zoeken naar een specifiek bestelnummer.

Transactiestatus

Aan de hand van de status van elke transactie kun je je verkoopactiviteiten volgen.

Hier volgt een uitleg van elke transactiestatus:

 • Beschikbaar bedrag: het bedrag dat je ontvangt bij je volgende uitbetaling. Het beschikbare saldo is normaal gesproken het totaal van alle voltooide transacties, exclusief toepasselijke kosten en geblokkeerde transacties.
  • Je beschikbare bedrag kan veranderen als we vóór je volgende uitbetaling meer bestellingen of terugbetalingen verwerken.
 • Bezig met verwerken: je koper heeft betaald en het geld wordt nog verwerkt. Als de bestelling is bevestigd, kun je het object verzenden.
 • Geblokkeerd: het saldo voor een bestelling is beperkt, bijvoorbeeld omdat er een claim openstaat voor de bestelling. Waar mogelijk zie je een reden voor de blokkering en een geschatte releasedatum.
  • We geven ook advies over hoe je openstaande problemen door middel van een betaling kunt oplossen om te helpen het saldo vrij te geven. In het artikel Geblokkeerde betalingen vind je meer informatie over waarom we bedragen kunnen blokkeren.
 • Voltooid: de betaling is verwerkt.
 • Open: er is een geschil en het bedrag wordt mogelijk geblokkeerd.
 • Vrijgegeven: saldo dat was geblokkeerd, is nu vrijgegeven. Dit bedrag wordt nu weergegeven onder Beschikbaar bedrag in plaats van onder Geblokkeerde bedragen.

Tip
We adviseren alle verkopers zich aan te melden voor de Verkopershub. Je kunt echter toch je transacties bekijken, je uitbetalingsschema bijwerken, wijzigen wanneer je betaald krijgt en je maandelijkse financiële overzicht downloaden vanuit Betalingen in Mijn eBay.

Informatie in het gedeelte Uitbetalingen

Het gedeelte Uitbetalingen bevat een overzicht van al je uitbetalingen. Je ziet het totaalbedrag van elke uitbetaling, wanneer de uitbetaling is gestart, aan welke rekening de uitbetaling is overgemaakt en hoeveel transacties er deel van uitmaakten. Je kunt ook de status van je uitbetalingen volgen en specifieke uitbetalingen zoeken op datum, gebruikersnaam van de koper, bestelnummer of uniek uitbetalingsnummer.

Je kunt het uitbetalingsnummer selecteren om een gedetailleerdere specificatie te zien van elke transactie in je uitbetaling. Dit omvat de status, het bedrag en de kosten van elke transactie, en een link naar de bestelgegevens.

Voor een gedetailleerde uitleg van de uitbetalingsstatus kun je het artikel lezen over hoe uitbetalingen werken.

Informatie in het gedeelte Rapporten

In het gedeelte Rapporten kun je je transactierapport, je uitbetalingsoverzicht, je factuur en je financiële overzicht downloaden. Zie het artikel over het afstemmen van je eBay-verkooptransacties voor meer informatie over eBay-betalingsrapporten.

 

Tip
Je kunt de details van je uitbetalingen, bestellingen en kosten bekijken op het tabblad Betalingen in Verkopershub of op het tabblad Betalingsopties in Mijn eBay.

Vond je deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor je feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.