Dit hebben we gevonden voor 'Betaaldiensten op eBay'

Betaaldiensten op eBay

Met Betaaldiensten beheert eBay de volledige betalingsprocedure. Je kopers kunnen voortaan betalen met nog makkelijkere betalingsmethoden en je ontvangt het geld op je bankrekening.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Introducing managed payments on eBay (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Met Betaaldiensten kunnen verkopers hun activiteiten op eBay stroomlijnen. Ook wordt de hele procedure voor zowel kopers als verkopers makkelijker. Als verkoper die deel uitmaakt van Betaaldiensten, beschik je op één plek over alles wat je nodig hebt om objecten te verkopen en betalingen te ontvangen: rapporten, kosten, bescherming en ondersteuning. Je kopers kunnen op meer manieren betalen en je ontvangt je uitbetalingen op je bankrekening.

Zo werkt het:

  1. Een koper koopt een van je objecten.
  2. eBay beheert de betalingstransactie.
  3. Je ontvangt de uitbetalingen op je bankrekening en hoeft geen bedragen over te boeken naar een andere rekening.

Inschrijving

Wanneer je je inschrijft, moeten we je identiteit, bankrekeninggegevens en bedrijf, indien van toepassing, verifiëren, zodat we uitbetalingen kunnen overmaken naar je geselecteerde bankrekening.

Tip
Je gekoppelde bankrekening moet een lopende rekening of een zakelijke rekening zijn. Het kan geen spaarrekening zijn.

Geaccepteerde betalingsmethoden

Je kopers kunnen kiezen uit de volgende betalingsmethoden:

  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • PayPal
  • Apple Pay (alleen via de eBay-app en de mobiele website van eBay)
  • Google Pay (via de eBay-app, de mobiele website van eBay en de desktop)

Deze worden automatisch aan je aanbiedingen toegevoegd en tijdens de afhandeling weergegeven als betalingsopties.

Betalingen ontvangen

Met Betaaldiensten kun je je uitbetalingen ontvangen op de bankrekening van je keuze, ongeacht welke betalingsmethode de koper kiest. Als de betaling wordt geblokkeerd, kan de uitbetaling vertraging oplopen. Je kunt al je uitbetalingsactiviteiten bekijken op het tabblad Betalingen in Verkopershub of via Betalingen in Mijn eBay.

Er zijn bovendien een aantal rapporten die alle verkopers kunnen downloaden om hun eBay-verkooptransacties op af te stemmen.

Binnenlandse en internationale aanbiedingen

Zodra je account is geactiveerd voor Betaaldiensten, worden je bestaande eBay-aanbiedingen daarvoor ingesteld. Je vindt meer informatie over deze procedure in ons artikel Je aanbiedingen bijwerken voor Betaaldiensten.

Als verkoper met Betaaldiensten kun je ervoor kiezen internationaal te verkopen.

Beperkte objecten

Alle verkopers moeten de richtlijnen volgen van ons beleid voor verboden en beperkte objecten. Voor verkopers die deel uitmaken van Betaaldiensten gelden bepaalde extra beperkingen voor wat ze op eBay kunnen aanbieden. Aanbiedingen voor beperkte objecten worden automatisch beëindigd en toegevoegd aan je map met onverkochte objecten.

Aanbiedingen die niet voldoen aan de regels van eBay, kunnen van de site of uit zoekresultaten worden verwijderd.

Bestellingen en verzending

Verzend de bestelling zodra je de status Nog niet verzonden ziet op de pagina Bestellingen beheren in de Verkopershub of zodra je Klaar om te verzenden ziet in Mijn eBay, ook als je geen betaling op je bankrekening hebt ontvangen. Maak je geen zorgen. We geven deze status alleen weer als we hebben geconstateerd dat de koper heeft betaald.

Je kunt een externe verzendservice blijven gebruiken en als je zelf labels beheert, kun je dat blijven doen. 

Kosten voor Betaaldiensten

Zie voor meer informatie over de nieuwe kosten onze artikelen op:

Terugbetalingen

Je kunt tot 90 dagen na de oorspronkelijke transactie het bedrag volledig of gedeeltelijk terugbetalen aan de koper. Zie Kopers terugbetalen als verkoper met Betaaldiensten voor meer informatie over de terugbetalingsprocedure en waar de bedragen vandaan komen.

Betalingsgeschillen

Voor de meeste claims en retourzendingen geldt de Geld-terug-garantie van eBay voor verkopers met Betaaldiensten. De koper kan echter een financiële instelling vragen een betalingsgeschil te openen als hij of zij denkt dat er een probleem is met de bestelling. Meer informatie vind je in Afhandeling van betalingsgeschillen als verkoper die deel uitmaakt van Betaaldiensten.

Terugbetalingen, terugboekingen of claims voor PayPal-transacties van voordat je bent overgestapt op Betaaldiensten, worden nog steeds door PayPal afgehandeld.

Inschrijven voor Betaaldiensten

Alle actieve eBay-verkopers worden via e-mail uitgenodigd om de inschrijving voor Betaaldiensten uiterlijk op een bepaalde datum te voltooien.

Als je de uitnodiging hebt ontvangen maar je nog niet hebt ingeschreven, kun je in de e-mail op de link klikken om je in te schrijven voor Betaaldiensten.

Als je de inschrijving niet hebt voltooid op de datum in de uitnodiging, behoudt eBay zich het recht voor je mogelijkheid om objecten aan te bieden te beperken, bijvoorbeeld door nieuwe aanbiedingen te beperken, wijzigingen in bestaande aanbiedingen te beperken en aanbiedingen te beëindigen.

Na inschrijving

Nadat je je hebt ingeschreven, activeren we je account voor Betaaldiensten. Dit kan een paar uur tot een paar weken duren terwijl we het programma voor Betaaldiensten implementeren. Voordat je account volledig is geactiveerd voor Betaaldiensten, stellen we je per e-mail op de hoogte. Je ontvangt vooraf informatie om je bedrijf voor te bereiden op de wijziging. Tot die tijd kun je op de gebruikelijke manier doorgaan met je activiteiten op eBay. We kunnen ook contact met je opnemen als we gegevens nader moeten valideren.

Je bestaande eBay-aanbiedingen worden automatisch ingesteld voor Betaaldiensten en je hoeft ze niet te wijzigen.

Als je tools van derden gebruikt om je aanbiedingen, voorraad, financiën of terugbetalingen te beheren, verandert er niets wanneer we Betaaldiensten voor je activeren.

Heb je nog vragen?

Aarzel niet contact met ons op te nemen als je problemen hebt met het instellen van Betaaldiensten of als je hulp nodig hebt nadat je je hebt ingeschreven. Ons toegewijde team staat klaar om vragen te beantwoorden.

 

Tip
Met Betaaldiensten kun je op één plek verkopen en betaald worden. Kopers kunnen betalen met een creditcard, een bankpas, PayPal, Apple Pay en Google Pay. Ze worden in alle gevallen beschermd door eBay.

Vond je deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor je feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.