Dit hebben we gevonden voor 'Je gegevens voor Betaaldiensten verzenden of bijwerken'

Je gegevens voor Betaaldiensten verzenden of bijwerken

Als je uitbetalingen op je bankrekening wilt ontvangen, moeten we je accountgegevens verifiëren.

Belangrijk
De informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die in de Europese Unie wonen. Klanten die buiten de Europese Unie wonen, kunnen ons artikel Submitting or updating your information for managed payments (dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels) raadplegen.

Met Betaaldiensten voltooien kopers hun transactie op eBay en ontvang je uitbetalingen op je bankrekening zodra je je gegevens hebt bevestigd. We moeten je identiteit, bankrekeninggegevens voor uitbetalingen en bedrijfsgegevens (indien van toepassing) controleren om de verificatie te voltooien. We verifiëren je gegevens op het moment dat je je inschrijft voor Betaaldiensten en wanneer je relevante gegevens in je account wijzigt.

Als we je identiteit, bankrekening of bedrijfsgegevens niet kunnen verifiëren, kunnen we contact met je opnemen voor meer informatie. Als we gegevens nader moeten verifiëren, plaatsen we een banner in je eBay-account. Hierop staat welke gegevens je moet bevestigen.

Als je account al is geactiveerd voor Betaaldiensten, maar we gegevens van je moeten verifiëren, kunnen we je uitbetalingen blokkeren totdat we de door jou verstrekte gegevens hebben geverifieerd.

Tip
Controleer je gegevens nauwkeurig voordat je ze verzendt. Anders kan later vertraging optreden.

Wat je moet doen om uitbetalingen te ontvangen

Als je uitbetalingen wilt ontvangen voor objecten die op eBay zijn verkocht, moet je je bankrekening koppelen aan je eBay-account. Het is belangrijk dat de naam van de rekeninghouder en de accounteigenaar overeenkomen.

 • Voor een persoonlijke account moeten je voor- en achternaam voor je bankrekening hetzelfde zijn als voor je account voor Betaaldiensten.
 • Voor een zakelijke account moet de bedrijfsnaam die aan je bankrekening is gekoppeld, hetzelfde zijn als de bedrijfsnaam waarmee je je inschrijft voor Betaaldiensten.
  • Als de bedrijfsnaam van je bankrekening bijvoorbeeld 'Jans Hobbywinkel' is, moet je je met die naam inschrijven voor Betaaldiensten.

Het is belangrijk dat je accounttype op eBay overeenkomt met het soort bankrekening. Als je bijvoorbeeld een zakelijke eBay-account hebt, heb je een zakelijke bankrekening nodig om je in te schrijven voor Betaaldiensten.

Je identiteit bevestigen

We moeten je identiteit controleren om de verificatie te voltooien. Als je bent ingeschreven als zakelijke verkoper, moeten we gegevens controleren over je bedrijf en (indien van toepassing) eventuele begunstigde eigenaars en directeuren of partners.

Particuliere verkopers (één persoon of een echtpaar) moeten het volgende verstrekken:

 • Volledige naam
 • Nationaliteit
 • Telefoonnummer
 • Adres
 • Geboortedatum

Als je een geregistreerd bedrijf bent, moet je het volgende verstrekken:

 • Wettelijke bedrijfsnaam
 • Handelsnaam (als je er een hebt)
 • Registratienummer van bedrijf
 • Bedrijfsadres
 • Telefoonnummer
 • Individuele identificatiegegevens voor begunstigde eigenaars en directeuren/partners

Identiteitsbewijs verstrekken

Als we je identiteit niet kunnen verifiëren met behulp van de bovenstaande gegevens, moet je ons mogelijk een scan van een geldig identiteitsbewijs sturen. We sturen je een e-mail en plaatsen een banner in je account. Hierin laten we weten wat we nodig hebben, inclusief instructies om de afbeelding te uploaden.

We accepteren de volgende identiteitsbewijzen:

 • Identiteitskaart
 • Rijbewijs
 • Paspoort

Controleer of de foto van je identiteitsbewijs scherp is voordat je deze uploadt. We kunnen je gegevens namelijk niet verifiëren als de foto wazig is of als de gegevens zijn afgekapt. Je afbeelding kan de indeling JPEG, JPG, PDF of PNG hebben. De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

Je bankgegevens verifiëren

Als je uitbetalingen wilt ontvangen, moet je ons de gegevens van je bankrekening verstrekken. Je kunt deze gegevens verstrekken tijdens de inschrijving of nadat je account is geactiveerd voor Betaaldiensten.

We hebben het volgende nodig om je bankrekening te verifiëren:

 • De naam van de rekeninghouder
 • Naam bank
 • IBAN

Zodra we je gegevens hebben geverifieerd, laten we je via e-mail weten dat alles is ingesteld.

Werken met micro-stortingen

Als we je informatie niet kunnen verifiëren met behulp van de bovenstaande gegevens, kunnen we je vragen om je bankgegevens op een andere manier te bevestigen.

Als je ervoor kiest je rekening via micro-stortingen te bevestigen, maken we twee micro-stortingen (kleine betalingen) over naar je gekoppelde bankrekening. Voor de verificatie van je rekening moet je het bedrag van de overgemaakte micro-stortingen bevestigen. Log in op Mijn eBay of Verkopershub en volg de informatie in de banner om de micro-stortingen in te voeren.

Afhankelijk van de financiële instelling kan het een paar dagen duren voordat de micro-stortingen op je bankrekening staan. Zodra de verificatie is voltooid, schrijven we de micro-stortingen af van je bankrekening.

Je bankafschrift verstrekken

Als we je gekoppelde bankrekening niet kunnen verifiëren met behulp van de bovenstaande gegevens, moet je ons mogelijk een kleurenscan sturen van een recent bankafschrift voor die rekening. Als we deze extra gegevens nodig hebben, sturen we je een e-mail met instructies voor het uploaden van de scan.

Controleer of het bankafschrift:

 • Hoort bij de rekening die je probeert in te schrijven
 • Hoort bij de rekening die van jou is, en je voor- en achternaam of de volledige wettelijke naam van je bedrijf bevat
 • Minder dan 12 maanden oud is
 • Ten minste de laatste 4 cijfers van je bankrekeningnummer bevat
 • Het officiële logo van je bank bevat

Je afbeelding kan de indeling JPEG, JPG, PDF of PNG hebben. De maximale bestandsgrootte is 10 MB.

Overstappen op een zakelijke account

Als je een zakelijke bankrekening wilt gebruiken om op eBay te verkopen, moet je je inschrijven met een zakelijk account. Als je als particulier bent ingeschreven, stap je als volgt over op een zakelijk account:

 1. Ga naar Mijn eBay en selecteer Account.
 2. Selecteer Persoonlijke gegevens en Gegevens bewerken.
 3. Selecteer Wijzig accounttype naar zakelijk.
 4. Kies het bedrijfstype, vul je gegevens in en selecteer Doorgaan.
 5. Controleer of alle gegevens kloppen en selecteer Bevestigen.

Nadat je bent overgestapt op een zakelijk account, moet je mogelijk aanvullende verificatiegegevens verstrekken. Als we gegevens moeten verifiëren, laten we je via e-mail en een banner in Verkopershub weten wat je nu moet doen.

 

Tip
Als je Betaaldiensten voor je account wilt activeren, moet de naam van de rekeninghouder overeenkomen met de naam van de eBay-accounteigenaar.

Vond je deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor je feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.