Dit hebben we gevonden voor 'Een eBay-account sluiten'

Als u uw eBay-account sluit, kunt u geen objecten meer verkopen op de site en hebt u geen toegang meer tot Mijn eBay. Daarnaast verliest u uw feedback en uw aankoop- en verkoopgeschiedenis.

Neem eventueel eerst contact met ons op voordat u uw account sluit. We zouden het jammer vinden als u zich uitschrijft en doen er alles aan om mogelijke problemen op te lossen.

Controleer het volgende als u uw account toch wilt sluiten:

 • Al uw kosten en andere verkoopkosten zijn betaald en uw beschikbare saldo is nul.
 • U hebt geen open biedingen op een object.
 • U hebt geen transacties in behandeling (bijvoorbeeld open biedingen, lopende betalingen, lopende retourzendingen, betalingsgeschillen, uitbetalingen die nog moeten worden overgemaakt naar uw bankrekening of die de status In behandeling hebben).
 • U hebt al uw abonnementen geannuleerd.

Tip
Als er actieve beperkingen voor uw account gelden of als uw account momenteel niet voldoet aan onze minimumnormen voor verkoperprestaties, moet u contact met ons opnemen om uw account te sluiten.

Wat gebeurt er nadat u sluiting van uw account hebt aangevraagd?

We sturen binnen 24 uur na ontvangst van uw aanvraag een update over de status ervan naar uw geregistreerde e-mailadres en eBay-berichten. In het algemeen duurt het 14 dagen om een account te sluiten vanaf de datum waarop we een aanvraag ontvangen. Dit kan echter tot 60 dagen duren als u de afgelopen 30 dagen transacties, betalingen, claims of geschillen hebt gehad.

Na deze periode wordt uw account permanent gesloten en worden uw gegevens verwijderd. Als u van gedachten verandert tijdens de tijd die het kost om uw account te sluiten, kunt u  contact met ons opnemen en ons vragen uw account weer te openen als uw account een goede status heeft (niet beperkt of geschorst).

 • Als u uw account sluit, worden alle eBay-bedrijven gesloten die aan dat account zijn gekoppeld en dezelfde identiteit gebruiken, zoals het partnernetwerk van eBay (EPN).
 • Als u eBay weer wilt gaan gebruiken, moet u een nieuw account maken - nieuw venster of tabblad.

Gegevens verwijderen

Wanneer uw aanvraag voor de verwijdering van gegevens wordt geaccepteerd, verwijderen we alle persoonlijke gegevens die we wettelijk moeten verwijderen.

Persoonlijke gegevens worden verwijderd met behulp van goedgekeurde methoden, zoals directe verwijdering, anonimisering, pseudonimisering en aggregatie. U moet uw cache, cookies en geschiedenis wissen in elke browser die u hebt gebruikt om in te loggen op uw eBay-account. Daarnaast moet u de eBay-app verwijderen van al uw mobiele apparaten.

Zodra uw gegevens zijn verwijderd en uw account is gesloten, laten we dat weten via een e-mail naar uw geregistreerde e-mailadres. 

Welke gegevens worden bewaard?

Na de verwijdering bewaren we een kopie van uw aanvraag en ons antwoord daarop. We bewaren ook bepaalde persoonlijke gegevens die we wettelijk moeten of mogen bewaren om:

 • te voldoen aan eBay's financiële en juridische verplichtingen met betrekking tot het bewaren van gegevens
 • problemen met betrekking tot beveiliging of functionaliteit op te sporen en op te lossen, waaronder bescherming tegen frauduleuze of illegale activiteiten
 • het recht op vrijheid van meningsuiting en informatie uit te oefenen
 • juridische vorderingen in te dienen of ons ertegen verweren
 • door u gevraagde goederen of diensten te leveren of op een andere manier een contract tussen eBay en haar gebruikers uit te voeren
 • eventuele openstaande saldo's te innen of te betalen die aan u of eBay verschuldigd zijn
 • u btw-gegevens te verstrekken
 • u te informeren als er een probleem voor de volksgezondheid is

We gebruiken persoonlijke gegevens alleen voor deze doeleinden en we verwijderen de gegevens wanneer we die niet meer nodig hebben. Na de verwijdering kunnen we contact met u opnemen als u een saldo hebt openstaan of als we u btw-gegevens moeten verstrekken.

Account sluiten

Als u hulp nodig hebt bij het sluiten van de account van een overleden eBay-lid, kunt u contact met ons opnemen.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.