Dit hebben we gevonden voor 'Uw gegevens verwijderen'

Als u verwijdering van uw gegevens aanvraagt, verwijderen we al uw persoonlijke gegevens van eBay, met uitzondering van gegevens die we wettelijk voor beperkte doeleinden moeten of mogen behouden.

We moeten uw eBay-account sluiten om uw gegevens te verwijderen. U kunt dus geen objecten meer verkopen op de site en hebt geen toegang meer tot Mijn eBay. U raakt ook uw feedback en uw aankoop- en verkoopgeschiedenis kwijt.

Selecteer de onderstaande knop als u een aanvraag wilt verzenden (als u hulp nodig hebt bij het verwijderen van de gegevens van een overleden eBay-lid, kunt u contact met ons opnemen).

Mijn gegevens verwijderen

Als uw account een van de volgende heeft, wordt uw aanvraag geweigerd:

 • Een openstaand saldo.
 • Transacties in behandeling (bijvoorbeeld open biedingen, lopende betalingen, lopende retourzendingen, betalingsgeschillen, uitbetalingen die nog moeten worden overgemaakt naar uw bankrekening of die de status In behandeling hebben).
 • Een actieve aanbieding of een actief abonnement.

U moet deze problemen oplossen voordat u een aanvraag opnieuw verzendt.

Tip
Als er actieve beperkingen voor uw account gelden of als uw account momenteel niet voldoet aan onze minimumnormen voor verkoperprestaties, moet u contact met ons opnemen om uw gegevens te verwijderen.

Wat gebeurt er nadat u verwijdering van gegevens hebt aangevraagd?

We sturen binnen 24 uur na ontvangst van uw aanvraag een update over de status ervan naar uw geregistreerde e-mailadres en eBay-berichten. In het algemeen duurt het 14 dagen om gegevens te verwijderen vanaf de datum waarop we een aanvraag ontvangen. Dit kan echter tot 60 dagen duren als u de afgelopen 30 dagen transacties, betalingen, claims of geschillen hebt gehad.

Na deze periode worden uw gegevens verwijderd en wordt uw account permanent gesloten. Als u uw gegevens verwijdert, worden alle eBay-bedrijven gesloten die aan dat account zijn gekoppeld en dezelfde identiteit gebruiken, zoals het partnernetwerk van eBay (EPN).

Houd er rekening mee dat openstaande serviceaanvragen ook worden gesloten wanneer uw gegevens worden verwijderd.

Als u van gedachten verandert tijdens deze wachtperiode, kunt u contact met ons opnemen en ons verzoeken uw verwijderingsaanvraag in te trekken en uw account te herstellen als dit op het moment van uw verwijderingsaanvraag een goede status had (niet beperkt of geschorst).

Welke gegevens worden verwijderd?

Wanneer uw aanvraag voor de verwijdering van gegevens wordt geaccepteerd, verwijderen we alle persoonlijke gegevens die we wettelijk moeten verwijderen.

Persoonlijke gegevens worden verwijderd met behulp van goedgekeurde methoden, zoals directe verwijdering, anonimisering, pseudonimisering en aggregatie. U moet uw cache, cookies en geschiedenis wissen in elke browser die u hebt gebruikt om in te loggen op uw eBay-account. Daarnaast moet u de eBay-app verwijderen van al uw mobiele apparaten.

Zodra uw gegevens zijn verwijderd en uw account is gesloten, laten we dat weten via een e-mail naar uw geregistreerde e-mailadres. Als u eBay weer wilt gaan gebruiken, moet u een nieuw account maken - nieuw venster of tabblad.

Welke gegevens worden bewaard?

Na de verwijdering bewaren we een kopie van uw aanvraag en ons antwoord daarop. We bewaren ook bepaalde persoonlijke gegevens die we wettelijk moeten of mogen bewaren om:

 • te voldoen aan eBay's financiële en juridische verplichtingen met betrekking tot het bewaren van gegevens
 • problemen met betrekking tot beveiliging of functionaliteit op te sporen en op te lossen, waaronder bescherming tegen frauduleuze of illegale activiteiten
 • het recht op vrijheid van meningsuiting en informatie uit te oefenen
 • juridische vorderingen in te dienen of ons ertegen verweren
 • door u gevraagde goederen of diensten te leveren of op een andere manier een contract tussen eBay en haar gebruikers uit te voeren
 • eventuele openstaande saldo's te innen of te betalen die aan u of eBay verschuldigd zijn
 • u btw-gegevens te verstrekken
 • u te informeren als er een probleem voor de volksgezondheid is

We gebruiken persoonlijke gegevens alleen voor deze doeleinden en we verwijderen de gegevens wanneer we die niet meer nodig hebben. Na de verwijdering kunnen we contact met u opnemen als er een openstaand saldo is of als we u btw-gegevens moeten verstrekken.

Vond u deze informatie nuttig?

100 tekens resterend

Bedankt voor uw feedback! Klik voor meer hulp op Contact opnemen.